//

Als reis mags se’ls ha complicat el Nadal!

Solc Report

Gerard, Enol, Pau, Pol i Genís

Uns problemes de subministrament han afectat els preus, que s’han disparat, especialment amb joguines. Els contenidors que venen d’altres països estan tenint problemes per desembarcar.

Tothom veu una directora com a una cap, una “jefa”, algú que mana respecte alguna empresa. Però ningú sap ben bé les responsabilitats exactes que comporta ser directora, com es dirigeix una empresa i com s’han d’adaptar els directors a les situacions que se’ls presenten. Per això, nosaltres ens hem encuriosit i hem volgut mostrar què és ser una directora, i qui millor per ensenyar-nos-ho que la pròpia directora de la nostra escola; la  Núria Palà, i li hem fet unes preguntes:

→ Com és ser directora i què comporta?

Comporta molta responsabilitat i molt coneixement de tota la comunitat que treballa allà però és una feina molt maca perquè és molt variada i cada dia aprens un munt de coses. També has de saber treure-ho tot endavant i no rendir-te. 

→ Quins són els pros i les contres de ser directora?

Els pros són que coneixes molta gent i has de gestionar i trobar solucions a problemes de tot tipus i m’agrada perquè normalment això inclou ajudar a la gent. També m’agrada molt que pots veure com l’escola respon a les nostres decisions i que té una incidència molt directa amb la realitat i la transformació.

I les contres són que les solucions a vegades no són satisfactòries per tothom i que tens com molta pressió a sobre de tirar l’escola endavant, de que tothom es trobi bé amb la teva empresa, que sigui tot de qualitat, etc.

→ Com ha canviat l’ofici de directora amb la pandèmia Covid?

Això va ser molt l’any passat perquè aquest any no hem confinat a ningú encara. L’any passat va canviar molt perquè era molt logística, tenir a tothom ben informat, minimitzar riscos, estar pendent del confinament, però vaig rebre molta ajuda.

→ Quins objectius et marques anualment per a millorar l’escola?

Normalment els objectius són estratègics, pedagògics i els posem en un document que es diu “Programació General Anual”. Aquests objectius són amb sentit, per renovar l’escola a millor i per l’aprenentatge dels alumnes.

→ Tu també ets professora. Si haguessis de triar en ser professora o ser directora, què triaries?

Ho he pensat molt. Jo crec que si és una feina de per vida triaria ser professora, però si fos durant un temps (uns anyets) triaria directora

→ T’has trobat en situacions en els quals la Núria professora i la Núria directora et necessitaven alhora? Si és així quina Núria has prioritzat?

Si, moltes. Normalment reunions. Quan prioritzo la direcció és perquè tinc reunions molt importants o riques en informació, tot i que intento respectar al màxim les hores de classe. Però no sempre es pot.

Tu ets directora amb en Pep. T’agrada la coodirecció?

M’agrada molt perquè tens dos ments a l’hora de pensar i prendre decisions. Treballem en equip, però tot i que no tingués coodirecció, seguiríem sent un equip perquè sempre hi són els professors quan els necessitem.

→ Tens moltes reunions? Per què solen ser convocades?

Si, si. Solen ser reunions per a coordinar persones (de coordinació), informatives, amb famílies, o reunions per a resoldre problemes, és a dir situacions que necessiten ser tractades.

→ Fa molt que ets directora?

Aquest és el 5è, i puc dir que m’agrada més ara que quan vaig començar perquè he agafat experiència, que em serveix per poder resoldre problemes

→ Quan vas entrar com a directora, era  com t’imaginaves?

Sí que ho era, sí. No tenia una idea molt clara i m’ho vaig posar com a repte. El que més em va costar de portar va ser la pressió constant, però em va agradar molt perquè a mi  m’agrada molt aprendre diverses coses, l’aprenentatge diari, el contacte amb les persones, i el que menys van ser les situacions inesperades. I la feina de professora també, perquè em pensava que s’havia de saber del tema, però vaig veure que el més important era saber transmetre el que saps, posar-te en el lloc de l’altre.

Responsable de documentació

Genís

Responsable de redacció

Pau i Pol

Responsable de fotografia

Gerard

Responsable de maquetació

Enol

Responsable de revisió

Pol i Genís